2018/03/30

39/40 | áprilisi Harryx címkém

Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Hadd meséljek röviden a FairyDust szorgos szárnyai védelmében zajló "Juss fel a Harryx fedélzetére, és éld túl a Föld pusztulását" c. olvasói kihívásról. 2018 év végéig összesen 5000 koronát kell összegyűjteni a teljesítésért. Minden olvasmány annyi koronát ér, ahány %-on áll a moly adatbázisában a csekkolás pillanatában. A bónusz koronák megszerzése érdekében minden játékos kap hónap elején egy személyre szóló címkét. Ha olyan könyvet olvas el adott hónapban, amelyhez kapcsolódik a címkéje, a könyv alap %-hoz hozzáadódik még a % fele is. Ezért már érdemes idegen vizekre evezni, ugye?



Bizony... tényleg rajonganék az ötletért, ha áprilisban nem a chick lit címkét dobta volna nekem a gép. Az első reakcióm konkrétan az volt, hogy ezt a plusz pontszerzési lehetőséget áprilisban ki kell hagynom. Semmi előítélet nincs ebben a chick lit zsánerrel kapcsolatban, egyszerűen nem tartozik az ízlésvilágomba, ennyi. De annyira nem, hogy a jómúltkorjában három tökéletes állapotú, olvasatlan chick lit könyvet vittem el a havi könyvcsere akcióra. Kérdezték is, hogy a belsejük is olyan szép-e, mint a borítóik, mire szégyellősen megvontam a vállaimat. De azok a borítók tényleg ínycsiklandóak voltak.

Ennyire nem fekszik nekem ez a "csajirodalom". Mégis kellenének azok a koronák, mert a The 100 után semmi kedvem átélni még egy apokalipszist -- őszintén szólva kezdem unni a témát. Kihez forduljak hát, melyik íróról tudom biztosan, hogy tőle le tudom nyelni a legcsajosabb megszólalásokat is...?


Hát persze, hogy Meg Cabot. Tőle is egy olyan sorozat, amit sosem vettem volna kézbe, ha nincs a Harryx kihívás -- de a vámpíros szaharádénál úgysem lehet rosszabb.

Valamikor múlt év végén döntöttem el, hogy újraolvasom A Neveletlen Hercegnő Naplója sorozatot, rögtön, miután tudomásomra jutott a 11. kötet létezése. Tartozom a fiatalkori evának azzal, hogy befejezem ezt a jóleső kis baromságot, és már a negyedik könyvön is túl vagyok, szóval miért ne tennék egy kis kitérőt Meg Cabot felnőtteknek szánt szórakoztató irodalma felé is? Az is meglehetősen csábító, hogy a kiszemeltjeim molyos mutatója mind 85% körül áll. Máris mutatom, milyen regényekről beszélek. Amúgy levélregények. Yey.



(The Boy Next Door, 2002.)


Ciceró, Budapest, 2003.
362 oldal, fordította Tulics Mónika.
Fülszöveg:

Címzett: John Trent
Feladó: Jason Trent
Tárgy: Minden rendben?;
A lány vörös hajú? ENNYI? Mire vársz? Hogy megőrüljünk a kíváncsiságtól? MI TÖRTÉNT??? Jason.

Címzett: Nadine Wilcock
Feladó: Mel Fuller
Tárgy: Megtörtént;
Mi volt rajtad? A rövid fekete Calvin Klein, átcsapós szoknya volt rajtam a V-kivágású, háromnegyedes ujjú, világoskék selyemkardigánnal és a hozzá illő, magas sarkú kék szandálommal. Hová mentetek végül vacsorázni? Sehová. Legalábbis nem vacsorázni. Jó volt? IGEN. MI TÖRTÉNT??? Megtörtént. Vagyis nem egészen, de majdnem. Mel.




(Boy Meets Girl, 2004.)



Ciceró, Budapest, 2005.
340 oldal, fordította Tulics Mónika.
Fülszöveg:

Történetünk helyszíne New York leghíresebb bulvárlapja, a New York Journal szerkesztősége. Meg Cabot, A fiú a házból sikerén felbuzdulva az azonos helyszín és a részben azonos szereplők mellett formailag is az előző könyvhöz hasonlóan építi fel regényét: e-mailekből, naplójegyzetekből, üzenetrögzítőre mondott szövegekből tárul elénk a mai amerikai társadalom egy szelete: a fiatal értelmiségiek nyüzsgő, szenvedélyekkel, barátságokkal, szerelmekkel, csalódásokkal tarkított élete. Az írónő ellenállhatatlan humorral és bájjal rajzolja meg a két főszereplő, Kate és Mitchell kibontakozó kapcsolatát, és a történet végére az olvasó nemcsak őket zárja a szívébe, hanem a környezetükben fölbukkanó színes figurák sokaságát is. A neveletlen hercegnő naplója immár világhírű szerzőjének új regénye minden korosztály számára élvezetes, szórakoztató, habkönnyű olvasmány.




(Every Boy 's Got One, 2005.)



Ciceró, Budapest, 2006.
306 oldal, fordította Tulics Mónika.
Fülszöveg:

A karikaturista Jane Harris boldogan indul élete első európai útjára, ahol barátnője, Holly esküvői tanúja lesz, aki vőlegényével, Markkal együtt elhatározza, hogy Olaszországban, a festői szépségű Le Marche tartományban mondja ki a boldogító „igen”-t. Ám mikor Jane a repülőtéren találkozik a vőlegény tanújával, Cal Langdonnal, a világutazó riporterrel, azonnal olthatatlan ellenszenv támad mindkettejükben egymás iránt. A sors azonban úgy hozza, hogy – a fiatal pár boldogsága érdekében – kénytelenek elutazni Rómába … kettesben. Meg Cabot regénye ezúttal főként e-mailekből, levelekből, naplórészletekből áll össze.


*


Na, mit gondolsz, meddig bírom majd a csajosságot? Szerintem ez egy jövedelmező befektetés lesz.
Köszönöm, hogy ismét meglátogattál, szeretettel várlak IDE meg ODA is.

Bye.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése