2018/03/19

28/40 | manga maraton: kihívások és várólista

Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Egyre gyarapodnak molyon a manga olvasásra ösztönző kihívások, ami számomra izgalmas és leteperő élmény egyszerre. Izgalmas, mert annyi japán képregény felkeltette már az érdeklődésemet, hogy lassan átveszik a domináns helyet a virtuális várólistámon. Leteperőnek pedig azért mondom, mert hajlamos vagyok többet vállalni, mint amennyit elbírok... ez talán nem nagy újság, de a lelkesedésem sokszor a cél előtt pár centivel kifullad, és hagyom az egészet a fenébe. Így volt ez januárban a mangás kihívásokkal, februárban meg teljesen elszállt a kedvem a képregényektől, úgyhogy ideje összekapnom magam!






Tehát ezen a héten -- a szociális szerdán kívül -- kizárólag mangákkal fogok foglalkozni a blogon. Íme a márciusi kihívások, amik alapján válogatni fogok:

  1. Manga Március 2018 / Beitghanima kihívása, melynek teljesítéséért egyetlen egy darab mangát kell elolvasni és szövegesen értékelni március során.
  2. A Hónap Mangája - Március / Sarah05 kihívása már kissé összetettebb: hogyha az adott hónapra kiválasztott sorozatból olvasol, akkor 4 kötet után kapsz kitüntetést. Ha máshoz van épp kedved, akkor viszont 8 kötetet -- márciusban olyanokat, amiket "horror" ÉS "misztikus" címkékkel láttak el.
  3. Százalék Nélkül 1. / TiaManta kihívásához már az olvasások megkezdése előtt le kell adni egy várólistát, ami molyos százalék nélküli mangákat tartalmaz. Szám szerint 6 kötetet kell elolvasni, ha viszont van legalább egy kötet a listán, amit még senki sem csillagozott, akkor elég 5-öt is. Szövegesen és csillagosan értékelni így is, úgy is mindet kell.
  4. Mangák és Egyebek - Március / TiaManta nehezített kihívása már acélos kitartást igényel. Először is: 10 darab "manga" vagy "manhua" vagy "manhwa" címkével ellátott képregényt kell elolvasni, amik minimum 2 különböző sorozatból származnak. Másodszor: fontos, hogy ehhez nem számítanak be a másik kihívásához rendelt kötetek. Harmadszor: minden hónapban kapunk egy kérdéssort az olvasottakkal kapcsolatban, amit a szöveges értékeléseken felül meg kell válaszolni.




Várólistám:
  1. Urasawa Naoki: MONSTER 3. / Ez már hagyomány nálam, hogy Beitghanima kihívásait mindig egy újabb MONSTER kötettel teljesítem. Remek történet, de olyan megterhelő pszichológiailag, hogy inkább kis adagokban élvezem.
  2. Horror és Misztikus / Márciusra a Tasogare Otome x Amnesia c. sorozat vált a hónap mangájává, de a címkék alapján akadnak mások, amik jobban izgatják a fantáziámat. Például Yuki Kaori Godchild c. sorozata, ami (nicsak, nicsak!) pont 8 kötetből áll.
  3. Fairy Cube & még több MONSTER / A második fantasy hullám várólistámon említett trilógia mellett elolvasnék plusz két részt a MONSTERból is. Csak kettőt, mivel a 4. és 5. kötetet még senki sem csillagozta, plusz mert még mindig megterhelő eseményekről szólnak.
  4. Vegyes saláta / Hogy ez a hét ne csak Yuki Kaori és Urasawa Naoki műveiről szóljon, el szeretnék olvasni hármat az egyik első kedvencem, Tanemura Arina egykötetes alkotásaiból, név szerint: I.O.N., Short Tempered Melancholic, Mistress Fortune. Ha ezzel kész vagyok, jöhet valami komolyabb, mondjuk három-négy rész a Vinland Sagaból, mert kezdem újra megszeretni a vikingeket, zárásként pedig három-négy kötet a The Devil Does Exist c. sorozatból, mert olyan menő borítói vannak.



Köszönöm, hogy ismét meglátogattál, szeretettel várlak IDE meg ODA is.

Bye.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése