2016/07/17

12 napos blogolás #5 | fangörlködés

Szervusz, kedves Blog-Vándor!

A kihívás ötödik feladata, hogy meséljek egy kicsit 5 dologról, amikért mostanában kezdtem el szívvel-lélekkel rajongani. Nos, these are a few of my favorite things... (Spoiler: nincsenek köztük rózsaszirmokon nyugvó esőcseppek, cicabajuszkák meg végképp nem.)


(a bejegyzés háttérzenéjét Mr. Coltrane szolgáltatja)



#1 kedvenc esemény: Mini Könyvklub.

A vizsgaidőszak hevében természetesen nem volt jobb dolgom, mint a molyon bóklászni, így találtam rá erre a közösségépítő, közös olvasós-blogolós kezdeményezésre. Most nyáron ráadásul a disztópiák kerültek középpontba, aminek külön megörültem, mert úgyis azt terveztem, hogy komolyabban elmélyülök a műfajban. Időközben olvasmányok és visszajelzések terén is sok csodás élménnyel gazdagodtam a klubnak hála, szóval bármilyen téma kerüljön terítékre legközelebb, biztosan részt veszek az őszi körben is.


#1 kedvenc hely: Pécsi Kávé.

A buszmegállóhoz közel, félúton a belvárosi kocsmák felé létezik egy eldugott kis zug, ahol az ízlelőbimbók minden vágya teljesül. A pult körül izgalmas festményekkel, a kertecskében fügefával és üde sásliliomokkal várja kávéra szomjazó vendégeit, akik az általános kínálat mellett mindenféle szezonális különlegesség közül válogathatnak, de harapnivaló is akad bőven. Remek kiszolgálást nyújtó mesteremberkék, méltányos árak, nyugodt hangulat - kivéve, amikor a szomszédos Kossuth téren kivetítették a focimeccseket, de ennek szerencsére vége... khmm, ennyit az óda-hangvételről. A lényeg, hogy mostanában mindig a Pécsi Kávéba hívom az ismerőseimet, ha kedvük támad beszélgetni (mert a Block túl messze van, hehe).


#1 kedvenc youtube csatorna: AFK Légió.

Már említettem ugye, mennyire tudok rajongani a tudósítás iránt elhivatott emberekért. Szirmai is akkor vált igazán rokonszenvessé, amikor elárulta, hogy Thompson mester az egyik példaképe (ez az elsődleges közös vonásunk, a másik meg a "svábság"), ezért rettenetesen örültem, amikor elindított egy utazócsatornát is. A mostani projektje ráadásul túlteng a (drogmentes) gonzo-feelingtől, fuck yeah. Boldogság van.


#1 kedvenc idézet:

"Nem akarom megint megöldökölni és szétdarabolni magam, csak azért,
hogy a romok mögött megtaláljak egy titkot."

(Jayantha Gomes: Siddharthas Erwachen und Überfahrt)


#1 kedvenc album: Let Love In (1994)

Azért kezdtem el hallgatni, mert ezen a lemezen van az egyik kedvenc Nick Cave and the Bad Seeds dalom, de időközben a teljes dallista a szívembe lopta magát. Nem is beszélve a zenevideóról, amit ahhoz a bizonyos dalhoz készítettek...



A holnapi bejegyzés sajnos nem lesz ennyire víg, viszont készülök egy kis meglepetéssel a BookTube-A-Thon alkalmából, juhú... addig is nyugodtan zaklass facebookon vagy instagramon vagy ahol jólesik (komolyan, nem harapok).

Bye-bye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése